Hvad Nike Dunk siger om dig

Et par sneakers er i al sin enkelthed bare det – sko med ekstra polstring og en højere ankel. Men for sneakerheads er det så meget mere end det. Disse sko har overskredet den trend, de engang tilhørte, og er blevet en forlængelse af deres bærere med hensyn til personlighed og stil. Og selv om der findes mange forskellige slags sneakers, er ingen af dem så eftertragtede som Nike Dunk High. Det er rigtigt: De klassiske, høje chucks, der først kom på hylderne i 1985, er blevet kendt som det ultimative eksempel på en sneaker. Det er ikke underligt hvorfor – med den tykke gummisål, den polstrede krave og de skjulte snørebånd, der gør det nemt at tage dem på, opfylder disse chucks alle kriterierne for, hvad der gør en sko “sneaker”-værdig. De er også super enkle; alt, hvad du behøver, er en sort eller hvid base med nogle røde accenter på toppen, og så har du en moderne klassiker.

 

Hvad siger dit par Nikes om dig?

Der er flere forskellige varianter af Nike Dunk at vælge imellem, hver med sin egen appel og baggrundshistorie. Fra OG’s sorte og hvide “Bred”-farve til den moderne “Sail”-farve har hvert par sin egen unikke historie. Hvis du bærer “Chaos” Dunk, er det sandsynligt, at du er lidt af en risikovillig person. Skoen blev først udgivet i 1987 og var egentlig en basketballtræner, men blev populær blandt skatere, da den blev genudgivet i 1990’erne. Hvis du bærer en “Stealth” Dunk, er du sandsynligvis en mere subtil type person – disse Trainers var de første af deres slags med Nikes Air-teknologi, som gør dem super komfortable. Hvis du bærer et par “Slam” Dunks, er du en person med høj energi. Disse sko var de første med “dunk”-logoet og er blevet båret på banen af NBA-legender som Charles Barkley og Michael Jordan.

 

Hvilken Nike Dunk skal du købe?

Hvis du har læst alt dette med et par sorte Nikes på fødderne, og du spekulerer på, hvilken farve Nike Dunk du skal udskifte dem med, er det på tide at planlægge et bytte. Du har måske bemærket, at vi kun har diskuteret Nike Dunk High – de klassiske, høje chucks med høj top. Det skyldes, at der findes 13 andre varianter af Nike Dunk-sko, og at de ikke alle er lige så populære som de høje sko. Variationerne er: Nike Dunk Low – den lave chukka; Nike Dunk Mid – en chunky sneaker, der ligger et sted mellem high-top og mid; Nike Dunk SB – en skatersko; Nike Dunk Force – en livsstilssneaker; Nike Dunk Trainer – en træner; Nike Dunk Court – en tennistræner; Nike Dunk xtreme – en skatersko; Nike Dunk xtra – en livsstilssneaker; Nike Dunk Premium – en livsstilssneaker; Nike Dunk AC – en livsstilssneaker.

 

Hvilken farve skal du købe?

Du har måske bemærket, at vi indtil videre kun har diskuteret farven sort, som er den mest populære farve til Nike Dunk High. Der er dog masser af andre farver at vælge imellem, hvis du ikke ønsker at gå efter sort. Der er “Stealth” (marineblå og grå), “Chaos” (grå, grøn og rød) og “Slam” (rød, gul og sort), for blot at nævne nogle få. Hvis du er i tvivl om, hvilken farve du skal købe, er det bedst at vælge den mest neutrale løsning, nemlig sort. Den sorte farve er den mest populære blandt alle Nike Dunks og vil passe til de fleste outfits.

 

Sådan spotter du forfalskninger: kend tegnene på en kvalitets sneaker

Der er mange måder at spotte et par falske Dunks på, især hvis du har den sorte farve på. Først og fremmest vil skoens sål være anderledes end den officielle Nike-sål. Falske Dunks har en glat sål, mens de ægte sko har en riflet sål. Dernæst skal du tjekke syningerne på skoen. Falske Nike Dunks har et andet syningsmønster end de ægte sko. Hvis du ikke er sikker på, om dine sko er ægte eller falske, kan du altid tjekke deres ægthed online. Ægte Nike Dunks er lavet af materialer af høj kvalitet, så de holder i meget lang tid. Hvis du køber online og ikke kan prøve skoene på, skal du sikre dig, at du køber hos en velrenommeret forhandler, og at deres returpolitik er fornuftig.

 

Konklusion

Disse klassiske high-top chucks har overskredet deres trend, og er nu det ultimative eksempel på en sneaker. Uanset om du er skater, tennisspiller eller bare ønsker at se godt ud på gaden, er der et par Nike Dunks til dig. Der findes flere forskellige varianter af Nike Dunk, hver med sin egen appel og baggrundshistorie. Fra OG’s sorte og hvide “Bred”-farve til den moderne “Sail”-farve har hvert par sin egen unikke historie. Når du vælger dit par, er det bedst at vælge den mest neutrale løsning – sort – da det er den mest populære blandt alle Nike Dunks. Det er også bedst at købe dine sko hos en velrenommeret forhandler, da det vil spare dig for en masse besvær i det lange løb.